tisdag 21 november
ArkDes – Vad händer, Sneak peak av utställningsmöblerna

Här pågår arbetet med nya ArkDes. Foto Klas Schönning.

ArkDes har nu stängt, för att öppna åter i juni 2024.

Under ombyggnationen ska ett nytt museum ta form och ge plats för nya möjligheter och upplevelser för museets besökare. Stort fokus kommer att läggas på öppna, välkomnande mötesplatser, plats för tillfälliga utställningar, större utomhusytor och mer utrymme för lek.

I hjärtat av det som blir det nya ArkDes ges plats för museets världsunika samling med över fyra miljoner objekt. Föremål ur svensk designhistoria, arkitekturritningar och skisser, fotografier, personliga anteckningar och mycket mer.

Samlingsutställningen, som ska ersätta den permanenta utställningen från 1998, presenterar 150 år av svensk arkitektur och design, från 1880 fram till idag med fokus på berättelserna om det som byggde det moderna Sverige. Här ges även utrymme för aldrig tidigare visade objekt samt historierna och ritningarna av det som inte blev av.

Arkitekterna Arrhov och Frick gav oss en introduktion på senaste Årsstämman. Nu kommer Kieran Long att ge oss en lägesrapport av hur arbetet med ArkDes 2024 fortlöper och visning av utställningsmöblerna.

TID OCH PLATS: Tisdag den 21 november, kl 16.00 – 17.30 (ca). Vi samlas vid entrén till ArkDes.

OBS! Anmälan och avgift
Anmälan via mail.
Ingen avgift.