tis 30 maj
Årsmöte med spaning på det nya ArkDes

Här kommer kallelse till årets stämma som, i enlighet med föreningens stadgar skickas ut minst två veckor innan stämman. Dagordning, Årsredovisning, Verksamhetsberättelse, Revisionsberättelse samt Valnämndens förslag bifogas samt ligger under menyn STADGAR på hemsidan. Efter den formella stämmans avslutande kommer vi att ”spana in” hur långt arbetet med det nya ArkDes har kommit.

Från ArkDes hemsida:

Den 14 juni 2024 öppnar ett förvandlat ArkDes i de gamla lokalerna på Skeppsholmen i Stockholm. Platsen är densamma som förut, men i övrigt blir ArkDes något helt nytt. Här ska det nya museet ta form och ge plats för nya möjligheter och upplevelser för museets besökare. I hjärtat av det som blir det nya ArkDes ges plats för museets världsunika samling med över fyra miljoner objekt. Ingen annanstans i världen finns en sådan här skatt bevarad. Samlingsutställningen, som ska ersätta den permanenta utställningen från 1998, presenterar 150 år av svensk arkitektur och design, från 1880 fram till idag med fokus på berättelserna om det som byggde det moderna Sverige.

Arkitektduon Arrhov Frick har sedan våren 2022 arbetat med planerna för det som ska bli det nya ArkDes. Efter en tidig inventering upptäcktes stora mängder exklusivt stål, trä, glas och de beslutade att skapa det nya ArkDes av det material som redan finns i lokalerna. Allt ska plockas isär och sedan sättas ihop igen, till helt nya objekt, anpassade efter optimala sätt att visa samlingen på ett nytt och dynamiskt sätt.

Johan Arrhov och Henrik Frick berättar om sitt arbete och var projektet befinner sig just nu. Sedan kan de som så vill och önskar fortsätta umgänget med ett litet mingel i Café Blom.

TID OCH PLATS

TISDAG 30 MAJ KL 17.00 I AULAN PÅ ARKDES
HÅLLPUNKTER:
17.00 – 18.00 Stämmoförhandlingar enligt dagordning
18.00 – 18.45 Spaning på det nya ArkDes
18.45 – 20.00 Mingel med tilltugg i Café Blom

ANMÄLAN

Deltagande i Årsstämman och Spaningarna kräver ingen anmälan och är avgiftsfritt. Anmälan krävs däremot till Minglet med tilltugg i Café Blom, som omfattar varmrökt laxsallad med rostade rotfrukter, picklad fänkål, ägg, pepparrot och västerbottenost samt vårlöksdressing, bröd och färskost. Kostnad 195:- per person som betalas i förväg till föreningens BG 5481-5634 eller Swish 123 386 03 68. Ange namn på inbetalningen. Dryck ingår inte utan den får man köpa separat. Anmälan och avgift senast måndag den 22 maj.

Stockholm 10 maj 2023
Med vänliga hälsningar Pia, Ylva och Klas /kansliet