Tis 12 okt
Sigurd Lewerentz: Dödens och livets arkitekt

LEWERENTZ_cred_LOUISE_HELMFRID .jpg
Foto: Louise Helmfrid

Sigurd Lewerentz (1885-1975) är en av de främsta arkitekterna i modern tid och en av de mest betydelsefulla konstnärerna i Sverige någonsin. Utställningen är den första riktigt omfattande utställningen om arkitektens liv och verk. Den lyfter fram ArkDes’ unika samling av ritningar, möbler och modeller men också hans personliga arkiv och bibliotek. Som skapare av ikoniska verk som landskapet och Uppståndelsekapellet på Skogskyrkogården i Stockholm, Markuskyrkan i Björkhagen och S:t Petri kyrka i Klippan, är han för evigt inskriven i den modernistiska arkitekturhistorien.

Kieran Long, överintendent på ArkDes samt kurator för utställningen kommer att ge en introduktion till Sigurd Lewerentz och hans arkitektur.

TID OCH PLATS: Tisdag den 12 oktober, kl 18.00.Vi samlas vid entrén till utställningen inne på ArkDes.

OBS! Anmälan och avgift
Antalet deltagare till visningen är begränsad till 30 personer. Vi rekommenderar att man bara deltar om man är helt symtomfri och är fullt vaccinerad.Anmälan via mail eller tel till kansliet.OBS! För denna visning utgår ingen avgift.