Kontorsbesök på Murman arkitekter

Murman arkitekter grundades 1985 av Hans Murman, som fortfarande är aktiv i företaget. Idag ägs det av Ulla Alberts och Helena Andersson. Kontoret, som har ett 30-tal anställ- da, har erfarenhet och kunskap att följa hela byggprocessen från planarbete och tidiga skeden till färdigt bygge och inredning. Detta är ett medvetet val eftersom denna bredd är en förutsättning för att man ska kunna driva en vital och utvecklande verksamhet och skapa en djupare kunskap om och förståelse för sina uppgifter. Kontorets byggnader är spännande, unika i sitt formspråk och lyckas både sticka ut och kännas naturliga i sina sammanhang. Bland kontorets mer aktuella projekt i Stockholmsregionen kan nämnas bostadsbyggnader i kv Abisko i Norra Djurgårdsstaden, Kungsholmshuset och Lumapar- ken i Hammarby Sjöstad, Dansmuseet på Drottninggatan och inredning av entréhallen/ Hangaren till Sveriges Radio. Kontoret har också ritat ett antal byggnader och anlägg- ningar i fjällvärlden, senast säkerhetsstugan på Kebnekajse. Sameparlamentet – en tävling som kontoret vann bland 111 inlämnade förslag, har ännu inte påbörjats. Förhoppningsvis beslut om placering av byggnaden i februari 2017. Vi hälsas välkomna till kontoret av Helena Andersson, Ulla Alberts och Hans Murman.

TID & PLATS: Onsdagen den 25 januari kl 18.00. Peter Myndes Backe 12
ANTAL: 30 personer
AVGIFT: 100 kr