Zaha Hadid Upplands Väsby

Lördagsutflykt till Upplands Väsby

Upplands Väsby är en expansiv och växande kommun som är framsynt och engagerad i bostads- och stadsbyggnadsfrågor. Nu är vi välkomna att ta del av deras planering och besöka några områden inom kommunen. Vi börjar på samhällsbyggnadskontoret i Väsby centrum där vi möter vår värd bygglovchefen arkitekt Erik Olsson som ger en överblick över aktuella planeringsfrågor, bl a om det stora omvandlingsarbete som pågår i kv. Fyrklövern intill centrum. Därefter promenerar vi längs Centralvägen, kommunens nya ”stråk”, till Messingen (White arkitekter) vid stationen. Detta är en viktig satsning i det nya Upplands Väsby med ett kommande kulturkomplex som startat med kommunens gymnasieskola och fått Stora Samhällsbyggnadspriset 2012. Efter lunch i åker vi med buss till områden som en gång visades vid den första bostadsmässan Bo85, Grimsta by och Carlslund, och andra mer nutida som Baldersvägen och Wäckare Äng.
TID & PLATS: Lördagen den 26 september. Samling vid Klarabergsviadukten vid Centralen kl.9.00. Bussen återvänder till stan vid 16-tiden.
AVGIFT: 550 kr, inklusive lunch. Anmälan och inbetalning senast den 14 september.